Skautování doma

Scházet se sice nemůžeme, ale skauty jsme pořád a věcí se dá dělat mnoho i z domova!

I když schůzky ani víkendové akce momentálně neprobíhají, můžeme skautovat i z domova!

Online družinové schůzky:

Každá družina bude mít po individuální komunikaci se svými patrony online družinové schůzky (hovory, video konverazace apod.), které se budou konat vždy v předem dohodnutý den a čas. V případě dotazů pište svým patronům nebo vedoucímu oddílu (Štětka 606 813 667)

Ostříži – Jezevec (720 394 384)

Mustangové – Pandemik (732 367 328)

Jestřábi – Pejsek (608 849 922)

Domluva termínu další schůzky bude vždy na konci online schůzky

Kontaktovat jednotlivé osoby lze i pomocí messengeru či whatsappu.

Náměty na individuální činnosti pro jednotlivce: 

Plnění skautské stezky – vyberte si některý bod ze své skautské stezky, který jste schopni splnit doma (popř. venku) a pusťte se do něj!

Např. Domácí práce – Vyzkouším si alespoň šest typů domácích prací: Zkus pomoci s něčím doma; zalít kytky, utřít prach, vynést koš, očistit boty, srovnat knížky v poličce apod.

Rostlina či zvíře – Najdu si informace a pokyny k pěstování konkrétní rostliny a zkusím ji od semínka vypěstovat (např. bylinky, zahradní květiny). Budu sledovat, jak roste (povedu si jednoduchý záznam). Svoji péči zhodnotím. Nebo: Alespoň měsíc se budu starat o domácí zvíře (budu ho krmit, chodit s ním ven, …). Budu sledovat, co dělá (povedu si jednoduchý záznam). Svoji péči zhodnotím.

a spoustu jiných zajímavých úkolů a výzev…

Plňte skautské odborky – vyberte si některou ze skautských odborek (odkaz na seznam odborek), kterou byste zvládli splnit doma a pusť se rovnou do ní. Naučíte se tím něco nového, překonáte sami sebe a vysloužíte si tím super nášivku a body do osobního bodování.

– pro plnění odborek se nahlašte svým patronům

Čtěte knihy – za každou přečtenou knihu dostanete body do osobního bodování!

Zkuste si vytvořit mezi sebou svůj vlastní skautský program (můžete ho třeba navrhnout ostním družinám či vedoucím apod.)

Připojte se na náš oddílový Minecraft server, kde navštívíte místa, která znáte z oddílových akcí (tábor apod.) a pomozte ho našim roverům vybudovat do té největší krásy. Připojit se můžete od pátku 20.3. od 17:00. Pro hraní je potřeba mít naistalovaný Minecraft verzi 1.15.2. a pro hlasovou konverzaci je třeba mít Discord. Veškeré důležité informace (jak se připojit atd.) zjistíte od Přísavky (722 724 064, messenger, whatsapp)

A hlavně dbejte na své zdraví a na zdraví všech ostatních a nezapomeňte na 3. bod skautského zákona ! (kdo si ho nepamatuje, tak si ho připomene)

Tento záznam byl publikován v Novinky . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *